Известие

Collapse
No announcement yet.

Климатроник на 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от vikoalfa Покажи съобщение
    Ми да аз отдавна се чудя защо всички му викат и пишат климатроник като е прост климатик на 98% от 156 във форума т.е. преди 2002г
    защото е климатроник затова,не е задължително да е с дисплей,има и механични,ореребреното кръгче под врътките е датчика за отчитане на температура в купето,с две думи е с механично управление,а не електронно което е по-добрия вариант,при климатиците няма градуси автоматични режими и т.н.
    Last edited by toshko69; d.m.y г., 19:46.
    sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

аве колеги помагайте,как да го спра това чудо да се вклучва авто, написаното по въпроса от търтей не помага,пробвах тези комбинации мн пъти и уви, и да климатроник е,проверявал съм по вин и точно това си пише
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Половината мнения са вятърничеви относно начина на работа но климатроник системата на алфите.Аз съм чел книжката на колата и да кажа сега за кво иде реч,първо има система за вентилация,която работи в режим на студено,пуска компресора дори и врътката да е на положение 0,второ на топло климатроника изтегля влагата от купето а не вкарва сух въздух,когато се пуска клапата да не влиза въздух от вън също пуска компресора,защото се получава разлика във външната и вътрешната температура,поти стъклата,а климатроника изтегля влагата,затова когато работи по-дълго време климатроника тече вода под колата,тази вода е втечнения влажен въздух от купето.Може да се гаси не съм се старал да запомня начина,защото според мен е по-практично като е пуснат.Аз съм си купил кола с екстри,който ползвам постоянно,а има такива/не искам да обиждам никой/който пускат клима 5 минути преди да колабират,или изобщо не пускат.Колега според мен си карай така,това е моя съвет,но колата си е твоя прави кавото намериш за добре

Comment

ми колега май ще го оставя да си бачка,то и без това след 2 месеца заминавам за US и няма да се кара колата известно време,в гаража до завращането ми
          sigpic

Comment

То и аз не виждам много смисъл да го спирам авто режима вече. Особено сега с тези жеги и без това го пускам.
            Пък и с/без него няма голяма разлика в разхода на гориво мисля, освен че намалява мощността на автомобила.
            156 TS
            ex. Spider TS

Comment

ето текста от книжката на английски как се спира автоматичния климатик.
              Имаше една малка подробност:Преди да се врътне auto-0-auto-0 или след това трябваше да се спре климатика с копчето със снежинката.
              Първо пробвате единия вариант и ако не стане другия. Аз така го спрях и вече една година никога не се е пускал сам.
              айде успех!
              Attached Files
              Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK

Comment

при мен се усеща много слабо когато съм на клима,усеща се намаляване на тягата в ниските обороти но слабо. колега успех в Америка,ако отиваш на работа дано си доволен от това което ще изкараш

Comment

Първоначално публикувано от toshko69 Покажи съобщение
                  Половината мнения са вятърничеви относно начина на работа но климатроник системата на алфите.Аз съм чел книжката на колата и да кажа сега за кво иде реч,първо има система за вентилация,която работи в режим на студено,пуска компресора дори и врътката да е на положение 0,второ на топло климатроника изтегля влагата от купето а не вкарва сух въздух,когато се пуска клапата да не влиза въздух от вън също пуска компресора,защото се получава разлика във външната и вътрешната температура,поти стъклата,а климатроника изтегля влагата,затова когато работи по-дълго време климатроника тече вода под колата,тази вода е втечнения влажен въздух от купето.Може да се гаси не съм се старал да запомня начина,защото според мен е по-практично като е пуснат.Аз съм си купил кола с екстри,който ползвам постоянно,а има такива/не искам да обиждам никой/който пускат клима 5 минути преди да колабират,или изобщо не пускат.Колега според мен си карай така,това е моя съвет,но колата си е твоя прави кавото намериш за добре
                  Аз изкам само да добавя, че в тези врътки няма нищо МЕХАНИЧНО, т.е. няма пластини, няма контакти. Пластмасови врътки и платка.
                  sigpic
                  Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                  156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                  147 JTDm 140-Малката манекенка
                  GT- JTDm 150

Comment

при мен се усеща много слабо когато съм на клима,усеща се намаляване на тягата в ниските обороти но слабо
                    Аз на нагорнище или като ми трябва мощност с 1.6-то го спирам, че
                    Last edited by R-156; d.m.y г., 22:09.
                    156 TS
                    ex. Spider TS

Comment

Ами...аз и в други постове съм питал,но така и не разбрах как се управлява климатроника от картинката по долу.Проблема е,че на първата врътка има две лампички за AUTO.Най-добре ще е ако някой има книжка за тази модификация.
                      Alfa Romeo 156 1.8 TS '2003
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm '2008

Comment

мерси колега на бачкане отивам, живот и здраве после ще харчим за белисимата(последните две години там бях и мн мн доволен,сега малко пак)
                        п.с. на клима карам рядко щото девойката се сарди акто го пускам,боляло я врата и карам леко на отворен прозорец,в русе няма мн задраствания още
                        Last edited by rusiq86; d.m.y г., 22:43.
                        sigpic

Comment

,а климатроника изтегля влагата,затова когато работи по-дълго време климатроника тече вода под колата,тази вода е втечнения влажен въздух от купето.
                          Ехаа втечнен въздух, който прави локви...
                          Колега, това дето тече е конденз по тръбите на климатичната инсталация.

@Vikoalfa "Климатроник" е просто марка като Джип, Ксерокс и т.н.
                          Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                          ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                          Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

е тва се казва отговор-обяснение.браво,колега.сега вярвам,че никой няма да пита повече за спиране на охладителя.въпреки,че и аз отначало бях готов да опитам
                            156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                            147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                            159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

да калега прави моята алфа не прави но служебната кала ми е мондео 2002 г, модел и като навия днес 500 км. си прави локви и не е никакъв конденз от тръбите те са изолирани достатъчно добре.като е 40 градуса на вън а 17 в колата колкото и да ти е странно на място прави локви,или като го оставя цял ден да работи на място с пуснат климатик са си локвички аиде да не спорим ,аз не убеждавам никой изказвам мнение.

Comment

Кои тръби са изолирани, че не разбрах?
                                А локвата си е конденз наистина.
                                Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                                Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Working...
                                X