Първоначално публикувано от vikoalfa
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Климатроник на 156
Collapse
X
-
Last edited by toshko69; d.m.y г., 19:46.sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217
-
аве колеги помагайте,как да го спра това чудо да се вклучва авто, написаното по въпроса от търтей не помага,пробвах тези комбинации мн пъти и уви, и да климатроник е,проверявал съм по вин и точно това си пишеsigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Половината мнения са вятърничеви относно начина на работа но климатроник системата на алфите.Аз съм чел книжката на колата и да кажа сега за кво иде реч,първо има система за вентилация,която работи в режим на студено,пуска компресора дори и врътката да е на положение 0,второ на топло климатроника изтегля влагата от купето а не вкарва сух въздух,когато се пуска клапата да не влиза въздух от вън също пуска компресора,защото се получава разлика във външната и вътрешната температура,поти стъклата,а климатроника изтегля влагата,затова когато работи по-дълго време климатроника тече вода под колата,тази вода е втечнения влажен въздух от купето.Може да се гаси не съм се старал да запомня начина,защото според мен е по-практично като е пуснат.Аз съм си купил кола с екстри,който ползвам постоянно,а има такива/не искам да обиждам никой/който пускат клима 5 минути преди да колабират,или изобщо не пускат.Колега според мен си карай така,това е моя съвет,но колата си е твоя прави кавото намериш за добреsigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217
Comment
-
ето текста от книжката на английски как се спира автоматичния климатик.
Имаше една малка подробност:Преди да се врътне auto-0-auto-0 или след това трябваше да се спре климатика с копчето със снежинката.
Първо пробвате единия вариант и ако не стане другия. Аз така го спрях и вече една година никога не се е пускал сам.
айде успех!Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK
Comment
-
Първоначално публикувано от toshko69 Покажи съобщениеПоловината мнения са вятърничеви относно начина на работа но климатроник системата на алфите.Аз съм чел книжката на колата и да кажа сега за кво иде реч,първо има система за вентилация,която работи в режим на студено,пуска компресора дори и врътката да е на положение 0,второ на топло климатроника изтегля влагата от купето а не вкарва сух въздух,когато се пуска клапата да не влиза въздух от вън също пуска компресора,защото се получава разлика във външната и вътрешната температура,поти стъклата,а климатроника изтегля влагата,затова когато работи по-дълго време климатроника тече вода под колата,тази вода е втечнения влажен въздух от купето.Може да се гаси не съм се старал да запомня начина,защото според мен е по-практично като е пуснат.Аз съм си купил кола с екстри,който ползвам постоянно,а има такива/не искам да обиждам никой/който пускат клима 5 минути преди да колабират,или изобщо не пускат.Колега според мен си карай така,това е моя съвет,но колата си е твоя прави кавото намериш за добреsigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
Първоначално публикувано от toshko69 Покажи съобщениепри мен се усеща много слабо когато съм на клима,усеща се намаляване на тягата в ниските обороти но слабого спирам, че
Last edited by R-156; d.m.y г., 22:09.156 TS
ex. Spider TS
Comment
-
Alfa Romeo 156 1.8 TS '2003
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm '2008
Comment
-
мерси колега на бачкане отивам, живот и здраве после ще харчимза белисимата(последните две години там бях и мн мн доволен,сега малко пак)
п.с. на клима карам рядко щото девойката се сарди акто го пускам,боляло я вратаи карам леко на отворен прозорец,в русе няма мн задраствания още
Last edited by rusiq86; d.m.y г., 22:43.sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Първоначално публикувано от toshko69 Покажи съобщение,а климатроника изтегля влагата,затова когато работи по-дълго време климатроника тече вода под колата,тази вода е втечнения влажен въздух от купето.
Колега, това дето тече е конденз по тръбите на климатичната инсталация.
@Vikoalfa "Климатроник" е просто марка като Джип, Ксерокс и т.н.Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"
Comment
-
Първоначално публикувано от toshko69 Покажи съобщениеПоловината мнения са вятърничеви относно начина на работа но климатроник системата на алфите.Аз съм чел книжката на колата и да кажа сега за кво иде реч,първо има система за вентилация,която работи в режим на студено,пуска компресора дори и врътката да е на положение 0,второ на топло климатроника изтегля влагата от купето а не вкарва сух въздух,когато се пуска клапата да не влиза въздух от вън също пуска компресора,защото се получава разлика във външната и вътрешната температура,поти стъклата,а климатроника изтегля влагата,затова когато работи по-дълго време климатроника тече вода под колата,тази вода е втечнения влажен въздух от купето.Може да се гаси не съм се старал да запомня начина,защото според мен е по-практично като е пуснат.Аз съм си купил кола с екстри,който ползвам постоянно,а има такива/не искам да обиждам никой/който пускат клима 5 минути преди да колабират,или изобщо не пускат.Колега според мен си карай така,това е моя съвет,но колата си е твоя прави кавото намериш за добре156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци-ex.
159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда
Comment
-
да калега прави моята алфа не прави но служебната кала ми е мондео 2002 г, модел и като навия днес 500 км. си прави локви и не е никакъв конденз от тръбите те са изолирани достатъчно добре.като е 40 градуса на вън а 17 в колата колкото и да ти е странно на място прави локви,или като го оставя цял ден да работи на място с пуснат климатик са си локвички аиде да не спорим ,аз не убеждавам никой изказвам мнение.sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217
Comment
Comment